Moniek
Moniek
Praktijk voor persoonlijke transformatie
 
 
 
 
 
 
 
 

MONIEK HOEKSTRA       

PRAKTIJK VOOR

PERSOONLIJKE

TRANSFORMATIE

2396b876-f048-46bf-bf9c-4bebe69a7f0f.jpg
Leven is makkelijker dan je denkt, maar moeilijker als je denkt.
— ACT
Foto 15-04-17 15 22 12.jpg

Waarmee kan ik je helpen

Als coach help ik professionals om veerkrachtiger en flexibeler in het leven te staan. Ik ben gespecialiseerd in intuïtieve coaching en ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

 

mijn aanpak

Coaching

Reading

ACT

 

Foto 12-05-17 09 08 03.jpg

Coaching

Coachen is een mogelijkheid om een transformatieproces in te gaan. Ik sluit aan bij waar jij nu bent in je ontwikkelingsproces. Door het stellen van gerichte vragen over dat wat bij jou speelt, genereer ik bewustzijn over vaste patronen (overtuigingen) in het denken, voelen en willen. Vervolgens daag ik je uit en ondersteun je om keuzes te maken en daarvoor ook verantwoordelijkheid te nemen. Aan de basis hiervan ligt een wezenlijk andere manier van kijken naar jezelf en de wereld om je heen: ieder mens is uniek en heeft potentieel. Transformatie is in essentie het bevrijden van dit potentieel.

Het doel van coaching is je in contact brengen met je eigenheid en kracht om zo je vermogen tot zelfsturing te vergroten.

reading

Reading is het waarnemen van energie velden en energie niveaus. Door af te stemmen op jouw energie, verkrijg ik zowel informatie over overtuigingen (denk- en gedragspatronen) als informatie over je unieke vermogens, dromen en passies. Wat essentieel is, is dat de informatie aansluit bij waar je nu zit in je proces. Het benoemen van díe informatie geeft een diep gevoel van (h)erkenning, helderheid én inzicht. Door het ontvangen van de reading, ervaar je een wezenlijk contact met je zelf en daarmee met je potentieel!

act

ACT is een nieuwe vorm van gedragstherapie, die verschillende technieken met elkaar combineert, zodat je meer psychologische flexibiliteit ervaart. 

Hierdoor kun je beter omgaan met de veranderingen in je leven en zul je sneller geneigd zijn om die dingen te doen die écht belangrijk voor je zijn. 

Moniek is heel geïnteresseerd in mij en denkt goed mee. Ze durft me ook te confronteren en uit te dagen, zodat ik uit mijn comfort zone kom.
Ze is aardig en direct.
Elke keer brengt ze mijn aandacht terug naar de kern van mijn vraag. En laat me zien dat ik al grote stappen vooruit heb gemaakt, al zie ik dat zelf niet zo goed.
— Mark
Foto 10-05-17 13 39 42.jpg

Herken jij jezelf hierin?

 

JIJ

Je wilt bewust in het leven staan. Je wilt de dingen graag goed doen. Je wilt dichterbij jezelf komen. Je hebt behoefte aan iemand die je triggert op een diep persoonlijk niveau. 

JE WERK

Je werk is heel belangrijk voor je. Je werkt hard, misschien wel te hard. Daardoor is het soms moeilijk om te zien wat je energie geeft, wat je focus is en waarin je betekenis ervaart.

JE toekomst

Je bent je mooist mogelijke zelf. Je leeft bewust en vanuit je eigen energie. Je bent in staat om zo goed mogelijk om te gaan met de veranderingen in je leven.

 
Moniek is een bijzondere en betrokken vrouw die me heeft geïnspireerd om voor mezelf op te komen.
Belangrijkste bijdrage: Jezelf serieus nemen en werken aan jezelf en je wensen en dromen.
— Julia
 
 
Foto 10-05-17 13 31 58.jpg
 

 

Mijn diensten

loopbaanbegeleiding

outplacement

re-integratie

 
 

Foto 11-05-17 09 07 52.jpg

loopbaan begeleiding

Loopbaanbegeleiding is het begeleiden van mensen die vrijwillig een stap willen zetten in hun carrière. Aanleiding voor die stap kunnen ontwikkelingen in de organisatie of persoonlijke keuzemomenten zijn.

Outplacement

Outplacement is het begeleiden van ontslagen of met ontslag bedreigde werknemers, bij het vinden van een nieuwe baan of functie of het gaan werken als zelfstandige.

re-integratie

Betekent letterlijk 'weer laten functioneren'. Meestal wordt gedoeld op 're-integreren op de arbeidsmarkt'. Het betekent dat iemand opnieuw op zoek gaat naar werk via een daarvoor bestemd re-integratiebureau. Ook bij een terugkeer op de eigen werkplek na ziekmelding spreekt men van re-integratie.

 

 

Mijn werkwijze

Persoonlijk werken

transformeren

jezelf worden

 
 

Foto 10-05-17 13 54 25 kopie.jpg

Persoonlijk werken

Ieder heeft z’n eigen verhaal. Ik hanteer de meest persoonlijke aanpak en maak gebruik van zowel beproefde standaard methoden als onconventionele (bijvoorbeeld een reading). 

transformeren

Transformeren is de kern van mijn begeleiding bij loopbaan, (tweede spoor) reïntegratie-  en outplacement trajecten. 

jezelf worden

Transformeren doe je zelf! Door het loslaten van oude overtuigingen. Dit is een proces waarbij je jezelf ontstijgt. Zoals een rups zich ontpopt tot een vlinder. Wanneer je transformeert krijg je toegang tot je potentieel, je wordt meer jezelf.

 

Aan de ene kant wilde ik hetzelfde zijn, aan de andere kant juist anders.
— Moniek
de3zusjes.png

mijn start

Ik ben de oudste van een eeneiige drieling, geboren in 1964. Deze situatie creëerde al heel jong een zoektocht naar mezelf. Aan de ene kant wilde ik hetzelfde zijn, aan de andere kant juist anders.

Mijn pad

Aanvankelijk koos ik voor het anders zijn: creatief (mode) om vervolgens de beweging te maken naar hetzelfde: analytisch (economie) om uiteindelijk te kiezen voor mezelf: spiritueel (coaching en ondernemerschap).

Mijn leven

Ik ben 12 jaar getrouwd met Peter en moeder van Floris, inmiddels 12 jaar oud. In 2002 ben ik begonnen met het professioneel helpen van mensen. Op een manier die past bij mijn energie. Ik voel dat ik mensen wil uitdagen om ze bewust te maken. Dit doe ik door het inzetten mijn hoogsensitiviteit, opleidingen en (levens)ervaring.